Ik vind je lief papaIk vind je lief papa! Smith Magenis Syndroom

11 november is de dag…
De dag waar ze al 2 weken naar uit heeft gekeken. Em heeft op school een mooie lampion geknutseld en mocht vanavond samen met haar grote zus op pad.

Bij elk huis waar ze aanbellen kijkt ze haar grote zus aan en kijkt welk liedje er nu wordt gezongen, of ze deelt luidkeels mee dat ze nu de tomaten gaan zingen. Haar rrrrollende R domineert het hele liedje, bijna elk woord eindigt in een rrrrrr, haar harde stemgeluid galmt door de straat en iedereen is, of wordt, opgewekt van haar enthousiasme. De tassen zijn al aardig gevuld als papa en mama het wel genoeg vinden. Dat hadden we niet moeten zeggen…

Em (en ook grote zus) vonden het nog lang niet genoeg. Natuurlijk… We hadden Em eerder aan moeten geven dat we zouden stoppen, gelukkig moeten we aan het einde van de straat de hoek om. Ik zie bij 3 huizen licht branden en kan dus snel mededelen dat we er nog 3 gaan doen. Dat was oké voor Em.

Eenmaal thuis direct de tas op de kop en de buit inspecteren. Beide dames hebben een lekkere stapel op tafel liggen. 2 snoepjes en een beker chocolademelk worden dan ook onmiddellijk verorberd.

Helaas is het nu uitgestorven in de straat, mama had namelijk snoep gekocht en dacht dat ze te weinig zou hebben dus ben ik ook nog voor snoep naar de supermarkt geweest. In totaal zijn er 5 kindjes geweest…
We hadden gehoopt dat het drukker zou zijn, want vorig jaar hadden we te weinig snoep. Nu dus veel te veel.

Volgend jaar blijft papa wel thuis, we moeten toch een keer van al dat snoep af..

Em loopt nog steeds voluit te zingen en wil nog lange niet op bed….
Sint Maarten was leuk, maar nu moeten we de strijd aan om deze dag af te sluiten. En dat kon nog wel eens lang gaan duren.

Op naar Sinterklaas :-s

3 reacties

  1. Het helpt natuurlijk niet als er niemand thuis is om de deur open te doen ?

    Maar, dat snoep komt toch wel op bij jullie? Anders gooi je het maar om de hoek hier hoor. Zing wel een liedje voor je. Opera.

  2. Leuk geschreven. Wat zullen ze genoten hebben. En wat fijn dat Em andere mensen kan laten glimlachen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.