Ik vind je lief papaIk vind je liep papa! begroting

Daar gaan we weer.

Yup! Daar gaan we weer. De begroting van de gemeente voor het nieuwe schooljaar is er weer door volgens mij. We hebben in ieder geval dit weekend post gekregen. Post over het vervoer van Em naar school.

Goed geregeld hoor

De gemeente had vorig schooljaar een contract met Connexxion die weer een onderaannemer uit de regio liet rijden. Komend schooljaar is dit een ander bedrijf wat eea gaat regelen. De laatste zin in de brief: “Uiterlijk een week voor aanvang van het komend schooljaar, ontvangt u via de post of via de chauffeur een informatiepakket.” Vorig jaar hebben wij een dag van tevoren contact gehad met de chauffeur! Goed geregeld dus.

We hebben het eindelijk goed!

Na heel veel gedoe met chauffeurs, wisselende chauffeurs, incapabele chauffeurs, vergeetachtige chauffeurs en zelfs een apathische chauffeur hebben we ein-de-lijk een geschikte chauffeur. Jaap, een oudere man, is vanaf dag één begaan met de kinderen die hij vervoert. Hij haalt grapjes uit, vrijdagmiddag is snoepjesdag, zelfs als Em vlak voor vertrek een driftbui heeft, weet hij ons uit de brand te helpen.

Goedkoop vs duurkoop

Iedereen weet dat de gemeente de jeugdzorg zo goedkoop mogelijk wil inkopen. Zelfs ik kan daar begrip voor opbrengen. Je zult maar als laatste bij de gemeente aanbellen om dan te horen dat er geen budget meer is… (het zou kunnen hé!!!) Maar voor ons betekend dit dat we na driekwart jaar strijd met de vervoerder, weer helemaal overnieuw moeten beginnen. Alle extra zorg die we daardoor moeten gaan “inkopen” bij de gemeente… wordt dat ook in de begroting meegenomen???

Laten we uitgaan van het positieve

Natuurlijk gaan we van het positieve uit! Maar als we kijken waar we vandaan komen en waar we nu, met Jaap de chauffeur zijn… laten we dan hopen dat de volgende, goedkopere partij, de zaken goed voor elkaar heeft. In ieder geval de chauffeurs.

To be continued

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.