Ik vind je lief papaIk vind je lief papa! Smith Magenis Syndroom

Het cadeautje dat Smith Magenis heet

Sinterklaas is in het land, dat weet ieder kind! Ook Em weet dat Sint en Piet iets in haar schoentje doen. Afgelopen zondagochtend zat er een chocolade Sint in de schoen, samen met een leuk cadeautje.
Onze meiden mogen elke zaterdagavond tot 5 december hun schoentje zetten.
Was het vorig jaar allemaal erg schattig, dit jaar voert brutaliteit de boventoon. Nou ja, brutaal? Ze maken grapjes van elk liedje, het lieve zoete zingen is ver te zoeken.
Ach, dat hoort bij de leeftijd.

Em is zo opgewonden als ze het schoentje mag zetten, de liedjes die uit haar mond komen zijn nauwelijks te verstaan. Gelukkig zingt grote zus onverstoord door en volgt Em haar gezang.
’s Morgensvroeg mogen ze dan kijken wat er in het schoentje zit en gaan daar vervolgens lekker mee spelen.

Sinterklaas is voor Em een spannende tijd. Het is onbekend, onvoorspelbaar en spannend tegelijk. Ze kan het allemaal niet verweken, het is haar te veel. Maar aan de andere kant, ze vindt het zó leuk! Ze loopt met haar pietenpop en een haarband met een mijter erop door huis.
En wij gunnen het haar om een leuke Sinterklaastijd te hebben. Maar dat is het dus niet!!!

 

Het begint al vóór Sint-Maarten

Het begint al een week voor 11 november… De lampion knutselen op school. Dat is een ontspannen knutselwerkje, totdat….

Totdat er op school óók Sint-Maarten gelopen gaat worden. Het is anders dan anders en we zien het stressniveau van Em alweer stijgen. Gelukkig hadden wij samen met Em een afspraak bij de SMS Poli in Wekerom en hoeft ze dus niet naar de spannende optocht door school. Maar de volgende dag was het dus wel Sint-Maarten, en mocht Em samen met haar grote zus en papa en mama langs de deuren om allemaal lekkers bij elkaar te zingen. Dit zorgt voor nog meer spanning in het hoofdje en lijfje van Em, maar het leek allemaal goed te gaan.

Vervolgens komt dus een week later die lange baard aan in ons koude land. Samen met haar grote zus hebben ze de intocht op tv gekeken. Wij vonden dat dat wel genoeg was voor Em.
Haar grote zus moest gelukkig naar paardrijles en laat dat nou op hetzelfde moment zijn als de intocht in de stad… We hebben hiermee een boel stress in huis weten te voorkomen.
Stel je voor, En de Sint op tv, én in de stad, én het gehaast van paardrijles tussendoor… Nee gelukkig is dat ons bespaard gebleven. Al keken de dames wel raar op dat er bootjes met pieten rondvaren op het kanaal.

Maar goed, we zijn nu een paar weken verder. Papa is tussendoor ook nog jarig. Dit hebben we bewust alleen gevierd. Dus geen familie e.d.
We hebben er gewoonweg de puf niet meer voor en daarbij komt de stress van Em de avond en dag erna. Het was wel ff slikken hoor… Je eigen verjaardag cancelen, maar het is voor een goed doel.

 

En dan weer naar school.

Em moest een schoen meenemen. Je snapt natuurlijk wel waarom, dat snapt elk kind… Toch…?
Nou Em niet. Ze heeft hele mooie laarsjes die erg leuk staan onder al haar kleding. Daarnaast heeft ze ook een paar schoenen. Rollerpops noemt ze die. Ze mocht van mama een Rollerpop mee naar school. Dat wilde ze niet, ze wilde namelijk haar laarsjes aan…
Ga dat maar eens uitleggen, haar hoofd zit op dat moment helemaal vol. En dan moeten wij op dat moment uitleggen dat ze een extra schoen mee moet nemen omdat Sinterklaas er dan wat in kan doen op school! Maar het is maandag, geen zaterdag!

Na veel geschreeuw heeft Em uiteindelijk haar schoen meegenomen. Gisteren hebben we de foto’s gezien waarop de hele klas bij de schoentjes staat te zingen. Erg leuk, maar wat een stress voor Em.
Vandaag was dan de grote dag, zal er wat in het schoentje op school zitten? Een gewoon kind zou ‘gezond zenuwachtig’ zijn, Em daarentegen…

Het begint vanmorgen met de gebruikelijke strubbeling tijdens het opstarten. Mama gaat tandenpoetsen en doet dit elke ochtend op dezelfde manier samen met Em. En elke ochtend is het weer een strijd.

De tandenborstel wordt met de verkeerde hand gepakt!
De tandpasta staat verkeerd!
Mama vraagt niet hard genoeg of Em haar tanden wil poetsen!
Mama vraagt te zacht of Em haar tanden wil poetsen!
Mama mocht de tandpasta nog niet op de borstel doen, nu moet dat er eerst af!
De tandpasta mocht niet weggespoeld worden maar opnieuw op de tandenborstel!
HOE DAN??? Met je vingers door de tandpasta vanuit de wasbak weer op de borstel?

 

En dan weer helemaal mis

Het is vanmorgen echt weer HE-LE-MAAL mis.

Ze heeft redelijk goed geslapen, ze heeft haar medicijnen gehad… Wat kan er nou zo anders zijn dan anders???

Nou die kerel met z’n lange baard en hulpjes. Dat is er anders dan anders.
En wij proberen dat thuis tot een minimum te beperken, maar overal waar kinderen heen gaan móét er wat met die kerel gedaan worden, zo ook op school!
Ze gaat vandaag in haar schoentje kijken of Sint en Piet ook zijn geweest. Daar komt al die spanning, en dus stress, vandaan.

Ik snap dat niet elk kind gelijke kansen heeft, en je als school dus ook mee wilt doen aan deze hype. Maar wat als je kind vanwege de prikkelverwerking naar het speciaal onderwijs toegaat? Doe je dan nog steeds mee aan deze gek makerij??

Van mij mogen ze het afschaffen, niet vanwege het hulpje van de Sint waar veel om te doen is, maar om de heisa er omheen. Voor ons dus geen Sinterklaas in de stad, Sinterklaas in het buurtcentrum, Sinterklaas bij papa op het werk, geen Sinterklaas bij mama op het werk of Sinterklaas bij de opa’s en oma’s. Thuis Sinterklaas vieren is wel genoeg. Lekker met papa, mama en grote zus! Samen aan de warme chocomelk met slagroom, een speculaasbrok en natuurlijk cadeautjes uit de jutezak van Sinterklaas. Maar nee!! Ook dit wordt, vanwege alle drukte, anders vormgegeven.

Dat heerlijke avondje? Misschien als ze ouder is…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.