Ik vind je lief papaIk vind je lief papa! Smith Magenis Syndroom

Maar 3 woorden

Soms heb je aan een paar woorden genoeg om een situatie uit te leggen. Vaak hoef je tegen je partner maar 3 woorden te zeggen en ze begrijpen wat je bedoelt. Het is natuurlijk erg fijn als je aan 3 woorden genoeg hebt maar een syndroom zoals het Smith Magenis syndroom leg je echt niet in 3 woorden uit. Even héél kort door de bocht hoor… Maar als je kind het Down syndroom heeft, zijn 3 woorden vaak genoeg… Hij/zij heeft Down…

 

Maar 3 woorden

Afgelopen week hebben we weer veel besproken met verschillende zorgprofessionals waaronder een SI Consulent die veel ervaring heeft met het Smith Magenis syndroom.
Vaak moeten we hele verhalen vertellen om duidelijk te maken hoe een bepaalde situatie in elkaar zit en hoe Em daarmee omgaat. De consulent luistert aandachtig mee, vervolgens heeft hij aan 3 woorden genoeg om de situatie duidelijk te maken. Hij heeft soms maar 3 woorden nodig om te omschrijven wie Em is… Beter gezegd, hij gebruikt 3 woorden om een kenmerk van het syndroom bloot te leggen. En gek genoeg weten wij dan precies hoe Em is, of is het toch haar syndroom.

 

Maar 3 woorden

Lieve Em, laat ik dan ook afsluiten met 3 woorden.
I love you!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.