Ik vind je lief papa! Smith Magenis Syndroom

SMS Hulp Aan! Dat klinkt als een of ander goed doel dat op TV veel aandacht krijgt. Voor ons betekent het dat we eindelijk hulp krijgen.
Niet dat we tot nu toe nog geen hulp hebben gekregen, maar we krijgen nu eindelijk hulp vanuit een specialistisch team, de SMS poli van ’s Heeren Loo.

Vanmorgen vroeg (08:00) zijn we met z’n 4’en in de auto gestapt en naar school gereden, hier hebben we grote zus afgezet, ze moet zich zelf vermaken, want wij moeten direct door en er zijn nog maar weinig andere kinderen op het plein. Maar goed, het is een dappere meid, dus dat kan ze prima.
Wij rijden dus direct door naar Wekerom, hopend dat we op tijd zullen zijn, want de wegen waar we langs moeten zijn vaak in het filenieuws. Het was gelukkig niet druk op de weg dus we kwamen ruim op tijd aan in Wekerom.

Na een kopje koffie en thee werden we opgehaald door de AVG’er (Arts Verstandelijk Gehandicapten) en kwamen we in een spreekkamer waar nog 5 anderen zaten te wachten. De gedragsdeskundige, nog een AVG’er, een logopedist, een fysio- en ergotherapeut, in totaal dus 6 dames.
Terwijl ons allerlei vragen werden gesteld kon Em lekker spelen met de kassa die ze bij binnenkost al had gevonden, ook de iPad werd even tevoorschijn gehaald, maar Em heeft zichzelf bijna een uur lang kunnen vermaken. Op het laatst betrok ze de tweede AVG’er in haar spel.

’s Avonds kregen we nog bezoek van een orthopedagoog die op aanraden van Cor Reusen bij ons komt kijken hoe het gaat. We hebben haar veel kunnen vertellen en hopen dat ze ons kan ondersteunen om het gedrag van Em in kaart te kunnen brengen. Ook zal ze ons kunnen bijstaan in de aanvraag voor hulp bij CCE. Wat dat precies in gaat houden volgt een andere keer wel, wij weten het ook nog niet precies.

Terwijl ik dit schrijf is Em alweer naar beneden gekomen, ze vroeg zich af waar die mevrouw nu is… Die is allang weer weg, en Em? Die slaapt nu op de bank. 🙂

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.