Ik vind je lief papaSmith Magenis Syndroom Terug van weggeweest

Terug van weggeweest

De vakantie zit er weer op en ik ben weer terug van weggeweest. Letterlijk en figuurlijk. Terug van vakantie maar ook terug met schrijven. Ik heb de afgelopen tijd namelijk geen blogs geschreven. Er is de laatste tijd nogal veel gebeurd, met Em, maar ook met mijzelf.

Em heeft nieuwe medicatie gekregen en dat vergt veel van Em en van ons. Haar medicatie moest namelijk worden afgebouwd voor we met de nieuwe konden starten. En de nieuwe medicatie moet eerst met een lage dosis worden opgebouwd. Al met al zijn we dus maanden verder voordat we het effect van deze nieuwe medicijnen merken. In die maanden hebben we de woedeaanvallen van Em alleen maar zin toenemen. In aantal maar ook in intensiteit… Wat kan dat meisje boos worden zeg!

Gelukkig doen de nieuwe medicijnen al een tijdje hun werk. De buien zijn er nog steeds maar we kunnen ze beter ombuigen. Vaak komt Em al snel sorry zeggen. Al snapt ze niet waarom.

En dan mezelf…

Ik zit zelf ook niet al te lekker in m’n vel. Ook hier letterlijk en figuurlijk.
Ik loop al meer dan een jaar met een hernia(tje). Het is geen overduidelijke hernia maar op de mri is wel degelijk een uitstulping te zien. Hij drukt alleen op de foto’s niet duidelijk tegen de zenuwen. Voor de vakantie ben ik bij de pijnpoli terecht gekomen. Hier is besloten om de zenuwbaan te verdoven. Niet alleen de zenuw vanuit de L5 wervel, ook bij het SI gewricht worden zenuwen verdoofd. Tel daar een depressie bij op en dan heb je een simpel antwoord op de rekensom…

De depressie is al redelijk naar de achtergrond verschoven, de pijn in mijn onderrug/ been helaas niet. Er is vorige week besloten om, naast de zenuwen die al verdoofd zijn, een spier te verdoven in de hoop dat de pijn weggaat. In ieder geval zodanig dat ik alles weer met een normale houding ga doen en dat daar de oplossing in zit.

Goed, de vakantie is voorbij en iedereen is wel weer terug van weggeweest. Ik hoop dat jullie weer zitten te wachten op nieuwe blogs, daar wordt ik namelijk weer blij van. En iemand die blij is raakt niet snel in een depressie. Iemand die blij is loopt rechtop. En iemand die rechtop loopt kan de hele wereld aan… Toch?

We gaan er weer tegenaan!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.