Ik vind je lief papaIk vind je lief papa! Verjaardag_6
Voor mij geen slingers aan de wand
Geen diner geen restaurant
Geen cadeau`s geen handen schudden
Geen advertentie in de ochtendkrant
Dat is de oorwurm die me vandaag bezig houdt.
Vandaag is de verjaardag van Em, maar zoals je hebt kunnen lezen in mama’s blog, zijn we genoodzaakt dit klein  houden zodat Em niet overprikkeld wordt. Gelukkig is het een doordeweekse dag en hebben we het ochtendritueel aan kunnen houden. Geen slingers aan de wand, geen ballonnen aan de lampen.

Lang zal ze leven in de gloria!

Vanmorgen hebben we aan de ontbijttafel voor Em gezongen. Toen de eerste noot viel zag ik de angst in haar ogen, maar al snel zag ik dat ze besefte dat dit er bij hoort en het haar speciaal maakt vandaag. Bij de tweede “lang zal ze leven” was die angst weg en genoot ze van deze aandacht. Ze kreeg een playmobielset kado waar ze gelijk mee ging spelen.

Feest op school

Op school heeft Em haar eigen feesthoed gemaakt, gisteren vertelde ze mij dat ze die morgen ein-de-lijk op mag zetten! Hij is roze, want het oranje papier was allemaal op opgebruikt. Terwijl ik dit schrijf is mama naar school toe met de traktaties. Em mag trakteren op school, de klassen rond en daarna gaat ze met mama mee terug naar huis. We hopen hiermee de prikkels te minderen zodat ze morgen weer naar school kan gaan.

Slingers en ballonnen

We zijn geen ontaarde ouders die deze dag ongemerkt voorbij laten gaan. Natuurlijk hebben we slingers en ballonnen opgehangen. Maar wel bewust toen Em al weg was. Als ze thuiskomt uit school hangen de slingers boven de tafel en ballonnen aan de lamp en er staat een lekkere taart in de koelkast.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.