papa valt afIk vind je lief papa! SmitMagenis Syndroom

Van 0 naar 100 in een fractie van een seconde.

Op Facebook kreeg ik een filmpje voor m’n neus gedrukt. Je kent het vast wel, zo’n ‘voorgesteld bericht’.
Dit voorgestelde bericht kwam voor mij op het juiste moment. Het had niet eerder maar ook zeker niet later moeten komen. In het filmpje werd gevraagd of ik het ook zat was! Zat dat je weinig energie hebt, zat dat niets je lijkt te lukken. Wil je afvallen? Sterker worden? Noem het maar op, samen met een trainer worden minste, voeding en training aangeboden op de crossfit manier. Het filmpje was gemaakt door iemand die ik tijdens de zwemlessen van onze oudste dochter wel vaker heb gezien. Serieus gespierd, superfit, maar dat op een gezonde manier. Ik moest altijd wel een beetje om hem lachen, hij zat altijd in een korte (sport)broek aan een bakje koffie met een glas water.

Uitslover dacht ik vaak… Maar stiekem was ik wel jaloers op die kerel die van dezelfde leeftijd leek te zijn. Daar zat ik dan, mezelf jaloers en schuldig schuldig te voelen.. bijna 100 kilo en een pens waar je u tegen hoort te zeggen.

Omdat ik al een aantal weken van het roken af ben, dacht ik bij mezelf: Als ik kan stoppen met roken, dan kan ik meer aan! Dus in een fractie van een seconde was mijn spreekwoordelijke kogel wel door de kerk. Ik ga die 8 weken Supershape doen!!!

Aangezien het wel serieus geld kost, heb ik na die ene seconde nog wel overleg gehad met mijn vrouw. Samen zijn we tot de conclusie gekomen dat NU de tijd is. Omdat ik gestopt ben met roken en omdat ik me mentaal sterk(er) voel om de strijd tegen de kilo’s en centimeters aan te gaan.

 

En dan verandert er veel!

Van onze trainer kregen we voor de start al een aantal schema’s, één trainingsschema en diverse maaltijdschema’s. De maaltijdschema’s bestaan uit 3 rustdagen en 2 trainingsdagen. Enthousiast ben ik begonnen met het voedingsschema.

Normaal at ik tussen de middag 4 sneetjes brood, ontbijten deed ik zeer onregelmatig, en ’s avonds schepte ik, als er genoeg was, 2 keer op. Over het aantal calorieën dat ik binnenkreeg maakte ik mij nooit druk.
Het schema wat ik nu volg is er eentje van ‘standje hongersnood’! 1100 – 1200 calorieën op een dag. Ik weet niet veel van voeding, maar 1100 calorieën is weinig, dat weet ik wel!

Gek genoeg bleken deze 1100 calorieën verdeeld over 6 maaltijden per dag voor mij wel genoeg te zijn.
Na 4 weken kregen we te horen dat we de weken daarna weer wat meer mogen eten. Gewoon de avondmaaltijd mee eten, maar absoluut geen 2e keer.
Ik heb het schema ietwat aangepast zodat het wat makkelijker mee te nemen is naar mijn werk en mijn trainer ging daar mee akkoord. Voor degene die geïnteresseerd is:

  • 200gr Arla Skyr honing

  • 250gr Snackwortels

  • 100 kipfilet (reepjes of plakjes)

  • 2 eieren, 70gr tomaat, 40gr paprika, 75gr uitgebakken spekjes

  • 200gr ijsbergsla met tuinkruiden

  • 200gr roerbakmix (Thais/ Italiaans/ oid. met 100gr biefstuk/ kipfilet if garnalen

  • 42gr mozzarella met 90gr tomaat

Dat is echt even wennen en ik vindt dit moeilijker dan stoppen met roken. En wat nog gekker is??
Mensen kijken je aan of je gek bent geworden als je om 10:00 uur aan de wortels zit te knagen…
Maar als je diezelfde mensen tegenkomt bij de Mac en je zit daar een compleet menu weg te schransen, dan is dat de normaalste zaak van de wereld…?

Ik vind je lief papa!

 

 

 

 

 

 

 

 

0, 100, 114, 109, 106 en 97

Dat zijn niet zomaar wat cijfers, dat zijn mijn persoonlijke cijfers. Ik ben dus van 0 naar 100 gegaan. Van ’s avonds lui op de bank, het liefst met wat snacks, naar de trap oprennen, anderhalve liter water en 2x in de week High Intensity Interval Training. Ofwel crossfit.

Ik woog voordat ik begon 106kg… I know… 🙁 Ik moet daarbij wel zeggen dat ik jaren stabiel met 95kg door het leven wandel, maar na het stoppen met roken ben ik dus 10kg aangekomen.
Mijn buikomvang was bij aanvang van dit programma 114cm.

Na 4 weken trainen, voeding en doorzettingsvermogen ben ik nu 97kg, is mijn buikomtrek met 5cm afgenomen tot 109 cm. En ben ik dus van 0 tot 100 gegaan.

Ik moet toegeven dat het niet makkelijk is, en het sporten staat me soms wel tegen, maar als ik klaar ben met een hiit dan voel ik me, als ik thuis kom, wel erg lekker en loop ik nog een paar uren met een adrenaline rush door huis.
Ik heb nob nog t/m 9 december te gaan, en ga er dan ook vol voor! Sinterklaas kan me dit jaar gestolen worden. Al die pepernoten, marsepeinbroodjes en speculaasbrokken gaan dit jaar maar ergens anders heen.

Ik laat het staan!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.